Najnovije vijesti

Sutra humanitarni turnir za Mehmeda Ibrahimovića iz Mediđe Donje

20/12/2018 | objavio Radio Gradačac
Sutra humanitarni turnir za Mehmeda Ibrahimovića iz Mediđe Donje
Humanitarne akcije

U sportskoj dvorani Gradačačkog sajma u petak, 21. decembra, biće odigran humanitarni turnir za prikupljanje sredstava za liječenje 21-godišnjeg Mehmeda Ibrahimovića iz Mediđe Donje. Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM biće uplaćen za Mehmedovu operaciju u Švicarskoj za koju je potrebno prikupiti 300.000 KM.

Za turnir su prijavljene 32 ekipe, a kako navodi organizator turnira, nastupit će i igrači koji igraju futsal Premijer ligu BiH.

 

Grupa humanista već izvjesno vrijeme provodi humanitarnu akciju za prikupljenje sredstava za operaciju Mehmeda Ibrahimovića kojoj su se već odazvali brojnih pojedinci, firme, ustanove i humanitarne organizacije iz Gradačca, Bosne i Hercegovine i šire.

Mehmed Ibrahimović je rođen 07.09.1997. godine, od rođenja boluje od epilepsije i ne može se oslanjati na stopalo desne noge. Ne hoda samostalno, nosi ortoze na nogama, lijevo stopalo je u ekvinovarusu, hipoplastično, a ima i dijagnozu torokalne skolioze. Živi sa ocem i majkom koja je takođe bolesna. Otac je demobilisani borac i žive u teškim uslovima. Operacijom na klinici u Švicarskoj bi mu se ugradnjom aparata za kontrolu hoda omogućilo samostalno kretanje. Operacija košta 300.000 KM.

Pozivamo sve humane ljude osjetljive na tuđu nevolju da kupovinom ulaznica ili donacijom novčanih sredstava omoguće ljepšu i budućnost sa manje patnje našem sugrađaninu Mehmedu Ibrahimoviću.

Uplate se mogu izvršiti i na račun otvoren u Raiffeisen banci.

Turnir počinje u 16 sati – petak, 21.12.2018. godine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube