Najnovije vijesti

Sutra konkursi za prijem zaposlenika u školama Tuzlanskog kantona

24/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Sutra konkursi za prijem zaposlenika u školama Tuzlanskog kantona
Tuzlanski kanton

Konkursi za prijem nastavnika i stručnih saradnika i drugih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona bit će objavljeni u utorak, 25. jula 2023. godine. Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona konkurse će raspisati u “Večernjem listu”.

Zbog zaključenog okvirnog sporazuma sa kantonalnim organima uprave, dužni smo konkurse objaviti u “Večernjem listu”. Kako bi konkurse učinili dostupnim javnosti konkurse ćemo objaviti i na web stranici Ministarstva, a biće dostupne i na aplikaciji”, kazao je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović. Ministar Omerović je naglasio da će se ove godine veći dio pozicija raspisati na neodređeno vrijeme, što je značajni iskorak u odnosu na prethodne godine.

Iz resornog ministarstva najavljene su i određene novine kada je u pitanju način prijavljivanja za prijem nastavnika i stručnih saradnika u školama. Pored uobičajenog načina prijavljivanja i slanja dokumenata, kandidati koji žele aplicirati na jednu od brojnih pozicija, moći će to uraditi i online, putem namjenske aplikacije.

Aplikacija će omogućiti ne samo prijavljivanje na konkursne pozicije, nego će škole i školske komisije putem aplikacije bodovati kandidate i objavljivati rang liste. Rang liste kandidata će biti dostupne na dan naznačen u tekstu konkursa na ulazu u školske objekte i putem aplikacije, a dosadašnja praksa objave svih listi na stranici Ministarstva će izostati, zbog zabrane nadležne agencije za zaštitu ličnih podataka. Način bodovanja kandidata ostao je nepromijenjen, naveli su iz resornog ministarstva.

Radio Gradačac / Ministarstvo obrazovanja i nauke TK

Comments are closed.

YouTube