Najnovije vijesti

Sutra obilježavanje Dana Armije Republike BiH

14/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Sutra obilježavanje Dana Armije Republike BiH
Boračka udruženja

Armija Republike Bosne i Hercegovine osnovana je 15. aprila 1992. godine i taj datum obilježava se kao Dan Armije RBiH. Centralna proslava 30. godišnjice formiranja Armije RBiH održat će se u petak 15. aprila 2022. godine u Kasarni Rajlovac u Sarajevu.

I Tuzlanski kanton na dostojanstven način obilježava ovaj izuzetno značajan datum iz naše novije historije. Centralni dio obilježavanja 30. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će upriličen u petak, 15. aprila u Živinicama, polaganjem cvijeća i odavanje počasti na Spomen obilježju šehidima i poginulim braniteljima ARBiH, Bisti heroja OOR 92-95. Nesiba Malkića, te Partizanskom spomen obilježju. Tim povodom biće upriličen svečani defile i Svečana akademija. Sutra će u Živinicama biti održana i brojna sportska takmičenja.

Savez boračkih organizacija Grada Gradačca u petak, 15. aprila. 2022. godine, u 10 sati organizuje prigodan program sjećanja na heroje odbrane Gradačca i Bosne i Hercegovine. Dan Armije R BiH bit će obilježen odavanjem dužne počasti šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata  na Centralnom spomen obilježju u Gradačcu kao i polaganjem cvijeća na Vojnom-šehidskom mezarju u Mahmut Mahali.

Tim povodom, Savez boračkih organizacija poziva stanovnike grada Gradačca da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje 30. godišnjicu formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube