Najnovije vijesti

Sutra počinje 4. Međunarodni sajam pčelarstva u Gradačcu

07/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Sutra počinje 4. Međunarodni sajam pčelarstva u Gradačcu
GRADAČAC

U naredna dva dana u Gradačcu se, u organizaciji Udruženja pčelara “Pčela” Gradačac, održava 4. Međunarodni sajam pčelarstva koji će okupiti pčelare iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Svečano otvaranje sajma je sutra (petak, 8. oktobar) u gradskom parku od 10 sati, na kojem će se obratitti predsjednik Organizacionog odobora Udruženja Mirsad Delibašić, predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac Hajrudin Mehanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Vahidin Smajlović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamza Bešić.

Ovom prilikom biće dodijeljene zahvalnice institucijama i pojedincima koji su podržali Sajam, nakon ćega će biti organizovan obilazak štandova i razgovor sa izlagačima. 

Drugog dana Sajma (subota, 9. oktobar) u sali za sjednice sportske dvorane Skenderija od 10:30 sati, stručno predavanje za pčelare na temu “Apiterapija” održat će Armin Nuhanović.

Nakon toga biće upriličena dodjela diploma, medalja i pehara za učesnike analize meda, te još jedno stručno predavanje koje će održati Rasim Porić, sa početkom u 12 sati.

Radio Gradačac / UP “Pčela” Gradačac

Comments are closed.

YouTube