Najnovije vijesti

Sutra počinje jubilarna X likovna kolonija “Gradačac 2022.”

13/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Sutra počinje jubilarna X likovna kolonija “Gradačac 2022.”
KULTURA

Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika iz Zagreba zajedno sa gospodinom Markom Josićem organizira desetu, jubilarnu međunarodnu likovnu koloniju u Gradačcu u vremenu 14.-17.7.2022. godine. Kao i do sada, mjesto održavanja kolonije i adresa je poznata, bit ćemo u Gradačcu na obiteljskom imanju g. Marka Josića, Donje Ledenice 172. 

Na koloniju tradicionalno vole doputovati umjetnici iz Srbije, Hrvatske i BiH. Pozivu na likovnu koloniju odazvalo oko 15 autora. Slikari će boraviti i inspiraciju tražiti u Gradačcu i okolici, u Ledenicama, slikati i kistom dočarati ljepotu vašeg mjesta i prekrasnih posavskih pejsaža, saopćeno je iz Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika iz Zagreba.

U subotu, 16.7. program likovne kolonije obgatit će i sportski događaj u kojim će sudjelovati učesnici ovogodišnje likovne kolonije.

Na imanju u Donjim Ledenicama organizirat ćemo nogometnu utakmicu u 18:30 sati na kojoj će slikari pokazati i nogometno umijeće. Završetak radnog dijela kolonije svečano ćemo obilježiti koncertom Marka Križanovića, pjevača starogradskih pjesama, klasične glazbe i zabavnih melodija uz klavirsku pratnju Šandora Kolompara s početkom u 21:00 sat na jezeru Hazna. Gospodin Marko Josić iz ljubavi prema svojem kraju želi promovirati svoj grad te mu podariti dašak umjetničke atmosfere i tako obogatiti gradačačko ljeto radovima ponajboljih likovnih umjetnika, kaže Karolina Bartulović, iz Udruge Fortuna-Art Zagreb.

Ove godine osim likovnih umjetnika gradačačka publika će moći uživati i u koncertu Marka Križanovića na jezeru Hazna.

Marko Križanović, rođen je u Subotici 1996. godine i poslednjih godina se aktivno bavi pjevanjem starogradskih i narodnih pjesama. Sudjelovao je na nekoliko muzičkih festivala i koncerata ostvarivši zapažene rezultate. Početkom decembra je 2019. imao je prvi solistički koncert u suradnji sa Šandorom Kolomparom. Također, sudjeluje i u radu katedralnog zbora “Albe Vidaković” i zbora “Collegium Musicum Catholicum”.

Radio Gradačac / Fortuna-Art / Naslovna fotografija: Olga Popov “Pejzaž” Likovna kolonija Gradačac 2016.

Comments are closed.

YouTube