Najnovije vijesti

Sutra počinje manifestacija “Zimski GRADačac”

09/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Sutra počinje manifestacija “Zimski GRADačac”
GRADAČAC

Jučer je na kuli Husein-kapetana Gradaščevića “Zmaja od Bosne” održana konferencija za medije povodom manifestacije „Zimski GRADačac“ koja se po prvi put organizuje u našem gradu. Ova manifestacija će se održati u periodu od 10.12.2021. do 10.01.2021. godine. Svi sadržaji će biti organizovani u gradskom parku i trgu “Alije Izetbegovića” u centru grada.

Nosilac aktivnosti je Turistička zajednica grada Gradačac uz pokroviteljstvo Grada Gradačac. Partneri na ovom projektu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“, JP „Parkinzi“ i Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac.

Svečano otvaranje manifestacije održat će se u petak, 10.12.2021. godine, u 17.00 sati na gradskom trgu uz prigodan kulturno zabavni program te koncert Maida Hećimovića u gradskom parku od 20:30 sati.

Po prvi put bit će postavljeno klizalište sa sadržajem prilagođenim svim uzrastima uz besplatnu školu klizanja za učenike osnovnih škola sa područja grada Gradačac. Klizalište će na trgu “Alije Izetbegovića” biti otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata. Također, bit će postavljene i drvene kućice za prodaju prigodnih proizvoda.

Manifestacija „Zimski GRADačac“ će ponuditi niz kulturnih, koncertnih i društvenih sadržaja, te će već od samog početka obuhvatiti veliki broj učesnika i programa namijenjenih najmlađima. Poseban segment, onaj društveno odgovorni, predstavljat će “Zimski bazar” što je prilika za plasman domaćih proizvoda i ručnih radova pojedinaca i udruženja.

Očekuje nas “Zimska čarolija” i “Dječija novogodišnja bajka”, a članovi Moto kluba „Zmaj 1974“ove godine planiraju podijeliti više od 400 novogodišnjih paketića našim najmlađim sugrađanima.

Manifestacija „Zimski GRADačac“ će nam ponuditi niz kulturnih, koncertnih i društvenih sadržaja, kao i doček Nove 2022. godine uz vatromet sa bijele kule Husein-kapetana Gradaščevića.

Cilj manifestacije je da obogatimo turističku ponudu i da Gradačac postane značajna i prepoznatljiva turistička destinacija za sve naše građane i goste.

 

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube