Najnovije vijesti

Sutra počinje Veliko finale Sportskih igara mladih u Sarajevu

28/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Sutra počinje Veliko finale Sportskih igara mladih u Sarajevu
SPORT

Najljepša sportska priča, koja ove godine proslavlja desetu godišnjicu postojanja u Bosni i Hercegovini, je u okviru ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti posjetila 42 grada širom naše države. Plazma Sportske igre mladih su, prema ovogodišnjim propozicijama održale i polufinalne turnire u Banovićima, Mostaru, Zenici i Bihaću.

Za kraj ovogodišnje najljepše sportske priče, djevojčice i dječaci takmičit će se i družiti na Velikom finalu Igara u Sarajevu u periodu od 29.9. do 01.10.2020. godine, uz saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija i poštivanje svih propisanih preporuka i mjera. 

Plasman na Veliko finale Igara izborile su malonogometne ekipe Zvijezda i  Tempo te odbojkašice Kula-Gradačac.


Gradačac je devetu godinu zaredom bio domaćin najvećeg amaterskog sportskog takmičenja u Evropi. Djevojčice i dječaci su se 9. avgusta takmičili u malom nogometu, košarci, odbojci i odbojci na pijesku. Ovogodišnja takmičenja u malom nogometu za djevojčice održavaju se pod pokroviteljstvom UEFA Foundation for children.


Kroz ovogodišnju BH Telecom Sportske igre mladih Turneju radosti, nastavljena je realizacija projekta „Fer igra za fer djetinjstvo“, kojeg Igre implementiraju uz finansijsku podršku USAID-a, a kroz koji mališani uče o važnosti poštivanja različitosti, toleranciji i fair playu. Osim toga, kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre realiziraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH, djevojčice i dječaci uče o važnosti očuvanja životne sredine, sapoćeno je iz SIM.

Radio Gradačac / Sportske igre mladih

Comments are closed.

YouTube