Najnovije vijesti

Sutra prva edukacijska posjeta i razgovori sa građanima mjesnih zajednica Ledenice Donje i Okanovići

29/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Sutra prva edukacijska posjeta i razgovori sa građanima mjesnih zajednica Ledenice Donje i Okanovići
GRADAČAC

Na prošlosedmičnom sastanku Koordinacionog tijela za sigurnost i bezbjednost građana grada Gradačac formirani su timovi za edukacijske posjete mjesnim zajednicama u cilju upoznavanja javnosti o vrstama nasilja u porodici, načinima prijave nasilja, te vrstama zaštitnih mjera i ko ih izriče.

Tim čine predstavnici Grada Gradačac, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gradačac, Policijske uprave Gradačac i Centra za socijalni rad.

U cilju podizanja svijesti o značaju prepoznavanja svih oblika nasilja u društvu i porodici održat će se prva edukacijska posjeta sa građanima mjesnih zajednicae Ledenice Donje i Okanovići u četvrtak 30.05.2024. u 18.00 sati u prostorijama mjesne zajednice Ledenice Donje. Edukacije će održati stručna lica Policijske uprave Gradačac, Centra za Socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje.

Može biti slika sljedećeg: tekst

Koordinaciono tijelo za sigurnost i bezbjednost građana grada Gradačac utvrdilo je Protokol održavanje edukacijskih posjeta o značaju prepoznavanja svih oblika nasilja u društvu i porodici u mjesnim zajednicama Grada Gradačac.

Prilkom posjeta svakoj mjesnoj zajednici će biti uručeni primjerci revidiranog Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici za Grad Gradačac, a Hodogram prijave nasilja će biti istaknut na prostorijama mjesnih zajednica i najfrekfentnijim mjestima u mjesnim zajednicama.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube