Najnovije vijesti

Sutra u Gradačcu radionica na temu “Jačanje društvene povezanosti kao preduslova ravnomjernog razvoja”

11/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Sutra u Gradačcu radionica na temu “Jačanje društvene povezanosti kao preduslova ravnomjernog razvoja”
GRADAČAC

Koalicija za borbu protiv mržnje “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje radionicu na temu “Jačanje društvene povezanosti kao preduslova ravnomjernog razvoja”. Radionica će se održati u petak, 12 aprila, u Banji Ilidži sa početkom u 11 sati.

Radionica ima za cilj da ukaže na forme i značaj društvenog aktivizma, te kontinuirane saradnje između organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti kao modela za održiv i ravnomjeran razvoj cjelokupne društvene zajednice.Moderator i edukator radionice biće istaknuti profesor i publicista Nerzuk Ćurak.

Na radionicu su pozvani predstavnici lokalnih institucija iz općina Gradačac, Odžak, Vukosavlje, Modriča i Pelagićevo, članovi Koalicije “”Mržnja, ne sada i ne ovdje” koju čine nevladine organizacije, mediji predstavnici uposlenika Gimnazije “Mustafa Novalić” i Mješovite srednje škole “Hasan Kikić” Gradačac, te aktivisti i pojedinci.

Radionica će biti prilika za sve učesnike da se bolje upoznaju sa prednostima i formama društvenog aktivizma, te uspostave i ojačaju međusobnu saradnju na dobrobit šire društvene zajednice.

Radio Gradačac / Koalicija “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac

Comments are closed.

YouTube