Najnovije vijesti

Sutra u Gradačcu Sportske igre mladih

16/05/2019 | objavio Radio Gradačac
Sutra u Gradačcu Sportske igre mladih
SPORT

Sportske igre mladih, najveće amatersko sportsko takmičenje, i ove godine će biti održano u Gradačcu u petak, 17. maja 2019. godine. Otvaranje takmičenja planirano je u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma sa početkom u 8:30 h. Osim u sportskoj dvorani, takmičenja će biti održana u sportskoj sali OŠ “Dr. Safvet beg Bašagić”, na vanjskim terenima “Luke” i jezeru Vidara.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportova. U prethodnih 8 godina Igre su ispratile 264.850 dječaka i djevojčica. Na finalnom takmičenju u Sarajevu družilo se 13.918 finalista iz čitave Bosne i Hercegovine, te odigrali 125.472 utakmice. Sve ove godine pokazale su da su Igre jedan od omiljenih medijskih projekata sa 14.507 objava u printanim, elektronskim i online medijima. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju već 23 godine u Hrvatskoj, te 6 godina u Srbiji.

U 2018. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 47.039 učesnika iz preko 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.910 učesnika.

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja će potpuno besplatno učestvovati na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu će kao državni predstavnici na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac / Sportske igre mladih / Foto: arhiva

Comments are closed.

YouTube