Najnovije vijesti

Sve o epidemiji Covid-19 u Federaciji BiH na stranici www.covid-19.ba

27/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Sve o epidemiji Covid-19 u Federaciji BiH na stranici www.covid-19.ba
FBiH/BiH

Vlada FBiH omogućila građanima aktuelne i potvrđene informacije na www.covid-19.ba.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od danas je u rad pustila internet geoportal na adresi www.covid-19.ba. Portal je pripremljen u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH i Federalnim ministarstvom zdravstva, a građanima će pružati kompletne, aktuelne i potvrđene podatke zvaničnih i nadležnih javnih i zdravstvenih institucija koje se odnose na situaciju sa koronavirusom.
 
Na ovoj internet stranici dostupne su informacije za cijelu Federaciju BiH i pojedinačno po kantonima o svim testiranim osobama, rezultatima testova, bili oni pozitivni ili negativni, kao i o broju smrtnih slučajeva.
 
Također, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija  kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva  i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.


 
Građani na ovom portalu mogu naći i sve bitne kontakt telefone.
 
Treba naglasiti da se podaci prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini geoportala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka.

Radio Gradačac / Vlada FBiH

Comments are closed.

YouTube