Najnovije vijesti

Svečana sjednica u povodu Dana općine – I naredna godina biće period intenzivnog razvoja infrastrukture

21/10/2017 | objavio Radio Gradačac
Svečana sjednica u povodu Dana općine – I naredna godina biće period intenzivnog razvoja infrastrukture
GRADAČAC

U povodu 22. oktobra – Dana općine Gradačac održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su prezentovani rezultati lokalne vlasti u proteklih godinu dana. Čestitku u povodu Dana općine uputio je predsjedavajući Općinskog vijeća Enir Šakić istakavši da su 22. oktobar 1992. godine i bitka za oklopni voz bili presudni za odbranu i slobodarski život Gradačca i Bosne i Hercegovine.

„Često se pitam šta bi bilo da voz nije zaustavljen, da Gradačac nije odbranjen? Da hrabri borci nisu odbranili Gradačac i Bosnu i Hercegovinu. Da li bi danas bili tu, da li bi se ulice i škole nazivale po našim bosanskoercegovačkim pjesnicima? Na kraju, da li bi se ovaj grad zvao Gradačac? Zbog svega toga, upućujem riječi zahvalnosti našim braniocima čiju ulogu i značaj nikako ne smijemo zaboraviti“, poručio je predsjedavajući Enir Šakić.

Prigodan referat je podnio Načelnik općine Edis Dervišagić kazavši da se u proteklom periodu došlo do faze realizacije značajnih kapitalnih infrastrukturnih projekata za svo stanovništvo općine Gradačac.

„Svakako treba istaći projekte gradskog trga, rekonstrukciju i puštanje u rad prečistača otpadnih voda, projekte jačanja rada mjesnih zajednica, kao i otvaranje sportskih poligona Luke. Sve to radimo kako bi smo osigurali bolju i ljepu budućnost našoj djeci“, rekao je Dervišagić najavivši da će i naredna godina biti period intenzivnog razvoja infrastrukture.

U povodu Dana općine dodijeljena su i ovogodišnja priznanja. Odlukom Općinskog vijeća priznanje „Zlatni grb grada“ uručeno je općinskom načelniku Edisu Dervišagiću za izuzetan doprinos u realizaciji infrastrukturnih projekata, u cilju unapređenja kvaliteta življenja na području općine Gradačac.

Plakete “Zlatni zmaj” dodjeljene su Humanitarnoj organizaciji BOS-IT Gradačac, za afirmamciju pozitivnih vrijednosti i nesebičan angažman na svim poljima humanitarnog rada, i Udruženju „Maloljetni borci ARBiH“ Gradačac, za nesebičan doprinost u afirmaciji i promociji pozitivnih vrijednosti življenja i pozitivnom primjeru angažmana nevladinih organizacija.

Plaketu „Počasni građanin“ dobio je Jakub Skalnik, ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini, za izuzetan i nesebičan doprinos i pomoć u realizaciji projekata za unapređenje kvaliteta življenja na općini Gradačac.

„Smatram da ovo priznanje nije samo za mene, nego je i za moje saradnike, za Češku razvojnu agenciju, za narod češke Republike. Gradačac će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu“, rekao je ambasador Skalnik.

U povodu Dana općine obilježena je i godišnjica formitanja 7. bataljona 107. Viteške brigade, a danas će na svečan način biti otvoren IV međunarodni turnir košarke u kolicima “Gradačac 2017.”.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube