Najnovije vijesti

Svečano otvorena manifestacija “Zimski GRADačac”

11/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Svečano otvorena manifestacija “Zimski GRADačac”
GRADAČAC

U Gradačcu na gradskom trgu u petak 10. decembra 2021. godine svečano otvorena kulturno zabavna manifestacija „Zimski GRADačac“. Ova manifestacija se po prvi put organizuje u našem gradu i trajat će do 10.01.2021. godine na području užeg gradskog područja, u gradskom parku i trgu “Alije Izetbegovića”.

Nosilac aktivnosti je Turistička zajednica grada Gradačac uz pokroviteljstvo Grada Gradačac i gradonačelnika Edisa Dervišagića. Partneri na ovom projektu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“, JP „Parkinzi“ i Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac.

Na svečanom otvaranju, uz prigodan kulturno zabavni program manifestacije, prisutnima su se obratili ogranizatori, predstavnici Vlade TK i gradske vlasti.

Cilj je da naše kulturno historijske znamenitosti i prirodne ljepote u punom kapacitetu u ovom zimskom periodu stavimo u funkciju i večeras se nalazimo ispod zidina Kule Husein kapetana na gradskom trgu gdje otvaramo ovu manifestaciju, gdje će u narednih mjesec dana biti niz kulturno zabavnih aktivnosti koje sve zajedno čine nešto što smo nazvali „Zimski GRADačac“. Akcenat je stavljen na najmlađe mada smatramo da će svaki zainteresovani građanin ili naš gost naći za sebe turističku ponudu i sadržaj posjećujući ovu manifestaciju, rekao je gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić. 

U svom obraćanju Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK rekao je kako je ovo početak jedne lijepe priče za grad Gradačac i manifestacija koja će značajno poboljšati turistički potencijal i u tom smislu Vlada TK je podržala ovu manifestaciju s ciljem kako bi našim sugrađanima poboljšali i upotpunili svoj društveni život.

Otvoreno je gradsko klizalište sa sadržajem prilagođenim svim uzrastima uz besplatnu školu klizanja za učenike osnovnih škola sa područja grada Gradačac. Postavljene su i drvene kućice za prodaju prigodnih proizvoda i organizovan „Zimski bazar“.

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak, Esad Džidić posebno je naglasio podršku za programe koji imaju socijalu osjetljivost prema ranjivim grupama te Ministarstva za kulturu, sport i mlade za projekat “Novogodišnja čarolija” u realizaciji Centra za kulturu “Ahmed Muradbegović”.

U sklopu ove manifestacije planiran je niz kulturnih i zabavnih manifestacija kao što su koncerti, igrokazi za najmlađe i podjela Novogodišnjih paketića. Bit će organizovan i doček Nove 2022. godine uz vatromet.

Kako je ističu organizatori, cilj manifestacije je da obogatimo turističku ponudu i da Gradačac postane značajna i prepoznatljiva turistička destinacija za sve naše građane i goste.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube