Najnovije vijesti

Svečano otvorena sportska dvorana u Kamberima / Investicija od preko 1,2 miliona KM

26/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Svečano otvorena sportska dvorana u Kamberima / Investicija od preko 1,2 miliona KM
GRADAČAC

Danas je u  Osnovnoj školi  „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi u Gradačcu, uz prisustvo brojnih zvanica, svečano otvorena sportska dvorana. Gradačac je dobio još jednu sportsku dvoranu koja će doprinijeti unapređenju sportskih i drugih aktivnosti na području Gradačca.

Po riječima predsjednika građevinskog odbora Ekrema Ibrahimovića, cjelokupna ulaganja u ovaj objekat iznose oko 1,2 miliona KM. 2007. godine formiran je građevinski odbor, a radovi su započeli u 2008. godine kada je položen kamen temeljac za budući objekat u sklopu osnovne škole u Kamberima. Izgrađena je sportska dvorana sa svim potrebnim sportskim rekvizitima i opremom kao i tri učionice koje će riješiti i problem nedostatka učioničkog prostora za izvođenje redovne nastave.

Direktorica OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi u Gradačcu, Aida Hećimović, uputila je riječi dobrodošlice i zahvalila se svim donatorima i javnim institucijama na velikoj novčanoj i svakoj drugoj podršci prilikom izgradnje ove sportske dvorane.

Ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić istakla je izuzetno zadovoljstvo što danas prisustvuje svečanom otvaranju sportske dvorane što naši učenici zaslužuju kao i budući naraštaji. Također se zahvalila svima onima koji su doprinijeli završetku izgradnje ovog prelijepog zdanja. „ Uvjerena sam da će ovaj objekat postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti“.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je u svoje ime i u ime organa gradske uprave Grada Gradačac sve pozdravio i izrazio zadovoljstvo što danas iz Gradačca šaljemo jednu pozitivnu priču. „ Ovaj sportski objekat, osim redovnih školskih aktivnosti, ima mogućnost da ima i višestruku ulogu u smislu organizovanja i održavanja sportskih i drugih takmičenja i manifestacija koje nisu striktno vezane za odgojno obrazovni proces. Ovom prilikom ću najaviti da ćemo s menadžmentom škole i predstavnicima ministarstva obrazovanja pokrenuti aktivnosti i razgovare oko moguće saradnje kako bi dio sportskih sadržaja koji se dešavaju na području grada Gradačca, na obostrano zadovoljstvo, prebacili ovdje kako bi se kvaliteta sportskih sadržaja podigla na određeni nivo. Vjerujem da ćemo u tom smislu postići određeni dogovor.  Gradonačelnik je ovom prilikom direktorici Aidi Hećimović uručio upotrebnu dozvolu za novosagrađenu sportsku dvoranu.

Svečanu vrpcu presjekli su ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić, direktorica OŠ „Hamdija Kreševljaković” Aida Hećimović, prethodna direktorica škole Enisa Omerčić, gradonačelnik Edis Dervišagić i predsjednik građevinskog odbora Ekrem Ibrahimović, čime je i zvanično otvorena sportska dvorana u Kamberima.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube