Najnovije vijesti

Svečano otvorene nove prostorije obdaništa “Kolibri” u Gradačcu

21/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Svečano otvorene nove prostorije obdaništa “Kolibri” u Gradačcu
JP/JU/JZU

Danas su u Gradačcu svečano otvorene nove prostorije u JU Dječije obdanište “Kolibri” Gradačac. Radi se o projektu “Proširenja kapaciteta predškolske ustanove”. U sklopu ovog projekta izgrađene su tri radne sobe, mokri čvorovi i hol a ukupna vrijednost projekta je 220.000 KM. 

Uz prigodan kulturno zabavni program prisutnima su se obratili  gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i direktorica Obdaništa Kada Djedović.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da će gradska uprava nastaviti s podrškom rada ove ustanove.

Ove godine iz budžeta za funkcioniranje i rad ove ustanove izdvojeno oko 535.000 KM. Ovom prilikom se zahvaljujem i Vladi TK na izdvojenim finansijskim sredstvima za ovaj projekat i koja su bitno doprinijela da se ovaj projekat završi, rekao je gradonačelnik Dervišagić.

Naglasivši da će proširenje kapaciteta predškolskog odgoja i obrazovanja u Gradačcu roditeljima olakšati brigu oko smještaja djece u radnom vremenu, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović je kazao da je istovremeno omogućen i kvalitetniji prostor za korisnike ustanove.

Radimo na poboljšanju kvaliteta i uslova u kojima borave naša djeca. Znamo da je interesovanje za mjesta u predškolskim ustanovama veliko te shodno tome mi podržavamo i radimo na proširenju dnevnih boravaka u osnovnim školama kako bismo malo rasteretili predškolske ustanove, kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Novoizgrađene prostorije omogućit će mjesta za prijem još djece čime će biti skraćena lista čekanja za one roditelje kojima je potrebna usluga ove ustanove kao i poboljšanje samih uslova boravka.

Svečanost su prigodnim programom uveličali mališani, polaznici Dječijeg obdaništa “Kolibri” koji od danas imaju bolje prostorne uslove za boravak i psiho-fizički razvoj u predškolskom dobu, kao temelju budućeg razvoja i obrazovanja.

 

 

Radio Gradačac / Grad Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube