Najnovije vijesti

Svečano puštena u promet dionica ceste Srnice Gornje – Doborovci u dužini od 520 m

12/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Svečano puštena u promet dionica ceste Srnice Gornje – Doborovci u dužini od 520 m
GRADAČAC

Danas je svečanim presijecanjem vrpce ozvaničen završetak radova na rekonstrukcije regionalne ceste Srnice Donje – Gračanica, poddionica Srnice Gornje – Doborvci u dužini od 520 metara. Ove godine na području Srnica Gornjih rekonstruisano je 1.400 metara regionalne ceste u vrijednosti milion i 400 hiljada maraka. Radovi na ovoj regionalnoj cesti će biti nastavljeni iduće godine sanacijom mosta u Srnicama Donjim i rekonstrukcijom ceste u Doborovcima.

Svečanim puštanjem u promet 520 metara poddionice Srnice Gornje – Doborovci završena je rekostrukcije dijela regionalne ceste Srnice Donje – Gračanica na području grada Gradačac. U ovoj godini izvršena je rekonstrukcija dvije poddionice ove regionalne cesta na području Srnica Gornjih.

Regionalna cesta koja spaja Gradačac i Gračanicu je veoma značajna za razvoj ovih lokalnih zajednica istako je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Direkcija regionalnih cesta Tuzla u protekle dvije godine vršila je rekonstrukciju dijela regionalne ceste R-460 Gračanica – Bukva – Doborovci – Srnice Donje na području mjesne zajednice Srnice Gornje u dužini od oko 2,5 kilometra. Izvođač radova je firma Balegem d.o.o. Gradačac. Rekonstrukcija ove posljednje dionioce u dužini od 520 metara dio je Plana rada Direkcije regionalnih cesta za 2021. godinu.

Kako je danas najavljeno, radovi na poboljšanju cestovne infrastrukture i bezbjednosti saobraćaja na ovoj regionalnoj cesti će biti nastavljeni u narednom periodu.

______________________________________________________________________

TV prilog Radio Gradačca

U prilogu govore:

Kadrija Hodžić, premijer Tuzlanskog kantona,

Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saboraćaja Tuzlanskog kantona,

Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca,

Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzla.

 

__________________________________________________________________________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube