Najnovije vijesti

Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Amel Mujić na 21. Balkanskom prvenstvu u karateu

26/05/2016 | objavio Radio Gradačac
Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Amel Mujić na 21. Balkanskom prvenstvu u karateu
Borilački sportovi

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje na 21. Balkansko prvenstvo za djecu od 11 do 14 godina starosti. Balkansko prvenstvo se održava u Beogradu, u sportskoj dvorani „Ranko Žeravica“, u periodu od 26. do 29.05.2016 godine.

U sastavu reprezentacije su i tri člana Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac, koji će nastupiti kao kata tim i pojedinačno. To su aktuelni državni i kantonalni prvaci: Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Amel Mujić. Želimo im puno uspjeha i sportske sreće.

…………………………………….

Tarik Kadic1, KBS Zmaj 2016Tarik Kadić

Rođen 21.11.2004. godine.

Od početka 2016. godine je učestvovao na 11 takmičnja (sedam međunarodnih, dva kantonalna, te na Državnom i izbornom prvenstvu). Ukupno je osvojio 25 medalja, od toga 12 zlatnih, pet srebrnih i osa bronzanih u katama i borbama. Nosilac je plavog pojasa. Na Državnom prvenstvu, koje je odrzano u Čitluku, je osvojio ukupno tri medalje. Zlatnu medalju je osvojio u kate ekipno, srebrnu medalju kate pojedinačno i bronzanu medalju borbe pojedinačno. Tarik na Balkanskom prvenstvu nastupa u katama pojedinačno i ekipno.

……………………………………………….

………………………….

Benjamin Halilovic 1, KBS Zmaj 2016Benjamin Halilović

Roden 21.03.2004. godine.

Ove godine je, kao i Tarik, učestvovao na 11 takmičenja. Ukupno je osvojio 14 medalja od toga osam zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje. Osvojene medalje su u katama pojedinačno i ekipno. Na Državnom prvenstvu je osvojio dvije medalje. Zlatnu medalju je osvojio u kategoriji  ekipno kate, a bronzanu medalju u katama  pojedinačno. Na Balkanskom prvenstvu nastupa u katama ekipno.

…………………………………….

…………………………………

Amel Mujic1, KBS Zmaj 2016Amel Mujić

Roden 23.12.2003. godine.

Od početka 2016. godine je učestvovao na devet takmičenja (pet međunarodnih, dva kantonalna te Državnom i izbornom prvensvu). Osvojio je 16 medalja (devet zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane). Osvojene medalje su u katama i borbama, kako pojedinačno tako i ekipno. Na Državnom prvenstvu je osvojio dvije medalje. Zlatnu medalju je osvojio u kategoriji kate ekipno a bronzanu medalju u katama  pojedinačno. Amel na Balkanskom prvenstvu nastupa u katama ekipno.

Comments are closed.

YouTube