Najnovije vijesti

Tatjani Tomić posebno priznanje “Orfejev svitak“

25/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Tatjani Tomić posebno priznanje “Orfejev svitak“
KULTURA

Našoj sugrađanki Tatjani Tomić na Sedmim međunarodnim pjesničkim susretima pod nazivom „Orfej na Dunavu“ dodjeljeno je posebno priznanje „Orfejev svitak“ za njegovanje ljepote ljubavne poezije.

Ova značajna međunarodna pjesnička manifestacija održana je 9. i 10. avgusta 2019. godine u Kostolcu – Srbija u organizaciji Kluba ljubitelja knjige „Majdan“ i Centra za kulturu „Kostolac“. 

Učestvovali su pjesnici iz 17 zemalja svijeta (Tunis, Kanada, Italija, Njemačka, Švicarska, Austrija, Rumunija, Palestina, Bugarska, Albanija, Jordan, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora).

Prvog dana Susreta organizovano je potpisivanje Protokola o saradnji „Salona kulture kulturnih vizija“ iz Tunisa i Kluba ljubitelja knjige „Majdan“, dok je drugi dan bio rezervisan za centralni događaj: dodjelu nagrada i priznanja  u Domusu Arheološkog nalazišta Viminacijum.

Susretima je prethodio poetski konkurs za najljepšu ljubavnu pjesmu i najljepši ljubavni stih, a odabrane pjesme uvrštene su u međunarodni zbornik ljubavne poezije „Na obali snova“ čija promocija je organizovana u Pozorišnoj Sali Centra za kulturu „Kostolac“. 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube