Najnovije vijesti

Turska vojna misija u BiH pomogla izgradnju sportske dvorane u Kamberima

20/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Turska vojna misija u BiH pomogla izgradnju sportske dvorane u Kamberima
GRADAČAC

U Osnovnoj školi „ Hamdija Kreševljaković“ Kamberi u Gradačcu, jučer je svečano izvršena primopredaja realizovanih radova na sportskoj dvorani koje je finasirala Turska vojna misija u BiH. Svečanu vrpcu presjekli su direktorica škole Aida Hećimović, gradonačelnik Edis Dervišagić i brigadir Metin Ozturk.

Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini je finasirala nabavku stolica na tribinama, vanjsku fasadu, kompletnu ventilaciju na objektu, rasvjetu i prostorije za spremanje sportske opreme u iznosu oko 83.000 KM.

Radostan sam, da smo danas prisutni na ovoj svečanosti i ovo je  primjer da se uz jednu dobru koordinaciju i realno sagledavanje mogućnosti može efikasno raditi i doći do realizacije ovakvih vrijednih projekata, rekao je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Kako je istaknuto, u proteklih 26 godina od strane Turske vojne misije u BiH realizovano je oko 600 projekata u cijeloj Bosni i Hercegovini koji su za cilj imali da razviju društveno-kulturni i ekonomski napredak bosanskog društva u cijelini.

Direktorica škole Aida Hećimović se zahvalila na velikodušnoj finansijskoj pomoći i svima koji su pomogli da se ovaj projekat uspješno realizuje i polako privodi kraju. U toku je i nabavka ostalih sportskih rekvizita – golovi, koševi, sprave za gimnastiku.

Radovi na sportskoj dvorani u MZ Mionica Centar su u završnoj fazi i dosadašnja ulaganja u ovaj objekat iznose oko 1,3 miliona KM.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube