Najnovije vijesti

Tvornica igračaka “Hasić-Drvo” planira proširenje kapaciteta i zapošljavanje 50-tak novih radnika

01/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Tvornica igračaka “Hasić-Drvo” planira proširenje kapaciteta i zapošljavanje 50-tak novih radnika
GRADAČAC

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić je u okviru planiranih posjeta privrednim subjektima na području grada Gradačca boravio u Zelinji Srednjoj gdje je obišao pogone i razgovarao sa vlasnikom firme Hasić-Drvo Beširom Hasićem.

Jedna od uspješnih poslovnih priča na području grada Gradačca je svakako i tvornica igračaka od dreveta Hasić-Drvo d.o.o. koja zapošljava preko 140 radnika i svoje proizvode plasira na tržište  Evropske Unije. Posjeta je iskorištena za upoznavanje sa poslovanjem i razvojnim planovima ove firme koja u Gradačcu posluje od 1998. godine. 

Hasić je ovom prilikom upoznao goste sa procesom proizvodnje i stepenom organizovanosti ove firme. Značajna i ohrabrujuća je informacija da je, pored 140 trenutno uposlenih radnika, u planu proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje još 50-tak novih radnika.

– Cilj posjeta uspješnim firmama na području našeg grada jeste da se upoznamo sa poslovanjem, ali i sa problemima s kojim se susreću, a tiču se lokalne zajednice, odnosno Grada Gradačca, istakao je gradonačelnik Dervišagić u razgovoru sa svojim domaćinom.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube