Najnovije vijesti

U četvrtak i petak 11. sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH”

25/05/2021 | objavio Radio Gradačac
U četvrtak i petak 11. sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH”
GRADAČAC

U četvrtak i petak, 27. i 28. maja u Gradačcu će se održati 11. sajam organskim proizvođača “Eko-etno BiH”. Organizator ove manifestacije je Savez udruženja Mreža žena “Veliko srce u BiH”. Sajam se već tradicionalno održava na otvorenom u gradskom parku a predstavljaju se organski proizvođači voća i povrća, ljekobilja, meda i proizvoda na bazi meda.

Kako ističu organizatori, ovogodišnja dvodnevna sajamska manifestacija, koja se održava u specifičnim okolnostima zbog pandemije korona virusa, je još jedna prilika za promociju organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Pored izložbenog dijela i ove godine na sajmu će biti održana edukativna predavanja.

I ove godine sajam „Eko-etno BiH“ prilika je da se uz zaštitu okoliša prezentuju kulturno-historijski i turistički potencijali.

Podsjetimo da se 11. gradačački sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH” trebao održati 25. i 26. marta, ali je odgođen zbog bog pogoršane epidemniološke situacija u Bosni i Hercegovini.

Više o organizaciji ovog gradačačkog sajma organskih proizvođača možete čuti u emisji „Gost u studiju“ Radio Gradačca. O tome tko su učesnici i šta će sve biti prezentovano na sajmu govorit će Almasa Huskić, predsjednica Saveza udruženja Mreža žena  “Veliko srce u BiH“. Emisija je u srijedu 26. maja od 10:30 sati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube