Najnovije vijesti

U Gradačacu obilježen Dan šehida

14/05/2021 | objavio Radio Gradačac
U Gradačacu obilježen Dan šehida
Vjerske zajednice

Tradicionalnim okupljanjima i zajedničkim dovama danas je i u Gradačcu obilježen Dan šehida. Medžlis IZ organizovao je prijem za članove porodica šehida i predstavnike boračkih udruženja.

U tišini i molitvama građani su danas obilazili šehidska mezarja i sjećali se branilaca Bosne i Hercegovine. U Gradačcu je obilježavanje Dana šehida započelo na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata. U sjećanju na one koji su živote dali braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru okupile su se porodice šehida, predstavnici IZ-e, boračkih organizacija i zvanične delegacija institucija i organizacija. Tradicionalno, obilježavanje je nastavljeno posjetom vojno-šehidskom mezarju u Mahmut Mahali, te mezaristanima Šehitluci, Kadić-Bašća i Meškino Brdo.

Obilježavanje Dana šehida predstavlja veliku obavezu, baš kao i potreba razvijanja moralnih vrijednosti u našem društvu što je najveća vrijednost koju možemo imati, poručeno je danas iz Gradačca.

Zajedno sa džematlijama gradačački imami posjetili su mjesna mezarja, a u svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Gradačac proučen je tevhid i poklonjena hatma pred duše šehida.

_________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube