Najnovije vijesti

U Gradačcu 87 testiranih na COVID-19

22/04/2020 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu 87 testiranih na COVID-19
GRADAČAC

Kako nas je obavijestila specijalista epidemiologije dr. Fatima Ibranović Hadžimehić, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac, ukupan broj testiranih sa danom 22.04.2020. godine na području Grada Gradačac je 87. Kod 79 testiranih nalaz na COVID 19 je bio negativan a za preostalih osam osoba rezultati testiranja će biti poznati u narednim danima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Iz Kriznog šataba Civilne zaštite Gradačac objavljeno je da je na dan 21.04.2020. godine pod mjerama zabrane kretanja i zdravstvenim nadzorom ukupan broj osoba sa područja grada Gradačac je 80 i istim su izdata rješenja od  strane nadležnog sanitarnog inspektora. Broj osoba pod zdravstvenim nadzorom koje su završile period kućne izolacije u trajanju od 14 dana i tretiraju se kao zdrave je 1083.

Za vrijeme trajanja kućne izolacije kod svih osoba vršen je svakodnevni telefonski monitoring u pogledu kontrole simptoma (kašalj, visoke temperature iznad 38,5°C, otežanog disanja, bolova u grudnom košu), i stanje je stabilno.

Iz Štaba CZ Gradačac pozivaju sve stanovnikei grada Gradačac kojima je na snazi rješenje o izolaciji od Federalnog ili Gradskog sanitarnog inspektora u trajanju od 14 dana, da se ODMAH, ukoliko to do sada nisu učinili,  telefonskim putem prijave Higijensko-epidemiološkoj službi JZU Dom zdravlja radi provođenja obaveznog zdravstvenog nadzora, na osnovu kojeg će se izdavati odgovarajuća zdravstvena potvrda za inostrane osiguranike.

Radio Gradačac / Štab CZ Gradačac

Comments are closed.

YouTube