Najnovije vijesti

U Gradačcu 9.081 zaposlenik po prebivalištu osiguranika

17/04/2020 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu 9.081 zaposlenik po prebivalištu osiguranika
Biznis

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 14.04.2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosi 513.523 dok po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih iznosi 513.837. Na području Gradačca registrovan je 9.081 zaposlenik po prebivalištu osiguranika, odnosni 8.637 zaposlenika po sjedištu poslodavca, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

U tabelarnom pregledu koji slijedi daje se pregled stanja broja zaposlenih radnika po kantonima i općinama na dan 14.04.2020. godine, na linku:   http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/zaposleni_za_WEB_na_dan_14_04_2020.pdf

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom.

Radio Gradačac / PU Federacijie BiH

Comments are closed.

YouTube