Najnovije vijesti

U Gradačcu djelovano sa četiri protivgradne rakete

26/07/2021 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu djelovano sa četiri protivgradne rakete
FBiH/BiH

Preduzeće “Protivgradna preventiva Republike Srpske” dejstvovalo je u nedjelju 25. jula 2021. godine sa 35 protivgradnih raketa, a nije bilo pojave štete od grada na branjenom području. Sa područja Gradačca dejstovavale su četiri stanice sa ukupno četiri protivgradne rakete.

“Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite juče je preveden u stanje pripravnosti od 15.00 do 20.00 časova. Dozvola za dejstvo dobijena je od Centra letnih informacija /FIC/ u periodu od 16.28 do 19.20 časova, dok je tokom dana postojala zabrana korištenja vazdušnog prostora”, saopšteno je iz “Protivgradne preventive”.

Od 15.00 sati radarskim sistemima praćena je oblačnost u jugozapadnoj vazdušnoj struji, koja prvo izvan branjenog područja, južno od Banjaluke, ugrožava teren Banjaluke, Laktaša, Srpca, Prnjavora i kasnije Dervente, Doboja, Ozrena i Posavine, te Brčko distrikta i Gradačca.

“Preventivno smo dejstvovali na osam jačih ćelija, sa metodološki zadovoljenim kriterijumima gradoopasnosti, kako bismo spriječili pojave krupnijeg grada. Od pojava je zabilježena samo sugradica u pljusku na terenu Doboja i Prnjavora”, naveli su iz “Protivgradne preventive”.

Od 17.18 do 19.00 sati dejstvovalo je 30 stanica i ispaljeno ukupno 35 protivgradnih raketa na području lokalnih uprava Srbac (osam stanica, 13 raketa), Prnjavor (pet stanica, pet raketa), Derventa (jedna stanica, jedna raketa), Doboj (četiri stanice, četiri rakete), Modriča (četiri stanice, četiri rakete), Gradačac (četiri stanice, četiri rakete), Šamac (jedna stanica, jedna raketa), Donji Žabar (jedna stanica, jedna raketa) i Brčko distrikt (dvije stanice, dvije rakete).

Jučerašnje dejstvovanje bilo je 23. u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni, u kojoj su ispaljene ukupno 593 protivgradne rakete, saopšteno je iz “Protivgradne preventive” a prenosi agencija Srna.

Radio Gradačac / Protivgradna preventiva RS / SRNA

Comments are closed.

YouTube