Najnovije vijesti

U Gradačcu obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – dodjela nagrada „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards„ 2024.

04/06/2024 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – dodjela nagrada „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards„ 2024.
GRADAČAC

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle CRP, organizuje svečan ceremoniju obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša u BiH, uz proglašenje pobjednika i dodjelu priznanja „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2024“. Svečanost će se održati u srijedu 5. juna  2024. godine u Gradačcu, kula Gradina (tvrđava Zmaja od Bosne), sa početkom u 11:30 sati.

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) i ove godine organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ u okviru projekta koji finansira Evropska unija. Ovom kampanjom promovišemo korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, fakultete, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge.

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama nominovano 15 kandidata iz cijele BiH, za koje je glasalo preko 20000 građanki i građana.

Priznanja će pobjednicima uručiti Edis Dervišagić gradonačelnik Gradačca.

Kampanju “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“, realizujemo u okviru projekta BH Green Triangle / BH Zeleni trokut, koji finansira Evropska unija, a koji sprovodimo u partnerstvu sa Udruženjem LINK Poduzetnički centar  iz Mostara i udruženjem LIR Evolucija iz Banja Luke. Projekat je dio programa Podrške Evropske unije postojećim i novoosnovanim mrežama organizacija civilnog društva te podrške mrežama OCD i saradnji u oblasti životne sredine i klimatskih promjena.

Radio Gradačac / CRP Tuzla

Comments are closed.

YouTube