Najnovije vijesti

U Gradačcu održana sjednica Upravnog odbora IPA Bosne i Hercegovine

24/04/2019 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu održana sjednica Upravnog odbora IPA Bosne i Hercegovine
FBiH/BiH

U Gradačcu je danas održana 24. redovna sjednica Upravnog odbora sekcije IPA Bosne i Hercegovine na kojoj se razgovaralo o pripremi redovne Skupštine ove strukovne policijske asocijacije. Domaćin sastanka bio je Regionalni klub IPA Tuzlanskog kantona.

Kako je istakao v.d. predsjednik IPA BiH, Zoran Smital, na Skupštinu, koja bi se trebala održati za nepuna dva mjeseca, će biti pozvani i predstavnici iz susjednih državnih sekcija u regionu, a među gostima će biti i članovi IPA sekcija iz Bugarske i Italije.

Sekcija IPA BiH postoji od 2008. godine a za punopravanog člana međunarodne policijske asocijacije primljena je 2012. godine na Skupštini u Izraelu. U Bosni i Hercegovini djeluje 13 regionalnih klubova i IPA Bosne i Hercegovine broji oko 2000 članova. Jedan od najmlađih klubova je Regionalni klub IPA Tuzlanskog kantona.

Jasmin Hećimović, predsjednik Regionalnog kluba IPA TK, je istakao da je od osnivanja 2015. godine do danas IPA TK organizovala niz edukacija u zajednici i stručnih predavanja te humanitarnih akcija pomoći ranjenim i bolesnim policajcima, članovima njihovih porodica i porodica poginulih policajaca.

IPA je vanstranačka strukovna organizacija aktivnih i penzionisanih službenika policije koja, u 63 zemlje svijeta, okuplja preko 400.000 policijskih službenika.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube