Najnovije vijesti

U Gradačcu osnovan novi kantonalni Savez boračkih udruženja

30/11/2020 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu osnovan novi kantonalni Savez boračkih udruženja
Boračka udruženja

U subotu, 28 novembra, u Gradačcu je održana Osnivačka Skupština kantonalnog Saveza boračkih udruženja kojeg čine boračka udruženja iz Teočaka, Čelića, Živinica i Gradačca.

Za predsjednika Skupštine izabran je Nedžad Ramić iz Teočaka, a za predsjednika Saveza Ahmet Iskrić iz Gradačca.

Kako se ovom prilikom moglo čuti, prvi cilj Saveza je borački dodatak za sve pripadnike Armije RBiH i MUP-a, srazmjerno vremenu provedenom u ratu. Drugi cilj je osnivanje boračkog fonda iz kojega bi se isplaćivao dodatak, a inicijalna sredstva u fondu dobila bi se prestankom finansiranja svih boračkih udruženja i političkih stranaka sa svih nivoa. Udruženja koja čine ovaj Savez ne koriste budžetska sredstva.

Sa Osnivačke Skupštine upućen je poziv svim borcima Armije RBiH i MUP-a da se pridruže, kao i svim boračkim udruženjima koja su zainteresovana da se na ovakav način konačno riješi status boračke populacije.

Ona boračka udruženja koja ne prihvate ove prijedloge, a i dalje nastave primati budžetska boračka sredstva i trošiti ih za svoj rad i netransparentno, nisu za rješavanje statusa boračke populacije i to su profiterska udruženja, poručili su iz novoosnovanog kantonalnog Saveza boračkih udruženja.

Radio Gradačac / Ahmet Iskrić (SBU 2. korpusa ARBiH – Udruženje boraca Gradačac) / Foto fb Asim Huseinović

Comments are closed.

YouTube