Najnovije vijesti

U Gradačcu osnovano Udruženje brigadira omladinskih radnih akcija (ORA)

20/01/2019 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu osnovano Udruženje brigadira omladinskih radnih akcija (ORA)
GRADAČAC

S ciljem evociranja uspomena na omladinske radne akcije i promoviranje volonterskog rada u subotu (19.01.2019.) je osnovano Udruženje brigadira omladinskih radnih akcija (ORA) općine Gradačac.

Udruženje će okupljati brigadire omladinskih radnih brigada (ORB) „Hasan Kikić“ Gradačac, „Džemal Bijedić“ Vučkovci i „6. april“ Gradačac (brigada SŠC „Hasan Kikić“ Gradačac), kao i sve zainteresovane građane.

Za predsjednicu Skupštine udruženja izabrana je Jasmina Sivić. Predsjednik sedmočlanog Upravnog odbora je Nusret Mešanović a dopredsjednik Samid Selimović. Za blagajnika je izabran Zenad Zino Hadžimuhamedović, a poslove sekretara udruženja će obavljati Mevludin Jašarević.

Ove godine ćemo obilježiti 30 godina od završetka omladinskih radih akcija. Posebna nam je želja da  1. aprila, na Dan ORA, okupimo brigadire i današnju omladinu kako bi se prisjetili jednog značajnog perioda iza nas. Naša omladina će imati priliku da saznaju nešto volonterizmu i radu na dobobit naše zajednice. Cilj je da se družimo jer smo već 30 godina zaboravljeni. Želimo da okupimo birgadire i sakupimo arhivsku građu o učešću brigadira iz Gradačca na omladinskim radnim akcijama, rekao je za Radio Gradačac predsjednik Udruženja brigadira ORA Gradačac, Nusret Mešanović.

 

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube