Najnovije vijesti

U Gradačcu pod zdravstvenim nadzorom 474 osobe

24/03/2020 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu pod zdravstvenim nadzorom 474 osobe
Civilna zaštita

Kako je danas za Radio Gradačac potvrdio Edis Dervišagić, gradonačenik i komandant Štaba Civilne zaštite Grada Gradačca, pod zdravstvenim nadzorom su 474 osobe kojima su izdata rješenja o izolaciji.

To je za oko 50 novih prijavljenih osoba u protekla 24 sata koje su registrirane da su doputovale iz kriznih područja zemalja zaraženih korona virusom. Oni se nalaze u kućnoj izolaciji ili samoizolaciji. Nema evidentiranih zaraženih i s te strane možemo biti zadovoljni. U protekla 24 sata nije bilo novih testiranja osoba sa izraženim simptomima na korona virus, na osnovu procjene koje rade higijensko-epidemiološke službe, rekao je Dervišagić.

Naglasio je da su od jučer u funkciji štabovi CZ  mjesnih zajednica koji imaju zadatak da vrše nadzor osoba u izolaciji i prijavljuju eventualno nove osobe koje su doputovale iz drugih zemalja, za koje se utvrdi da im nije izdato rješenje o izolaciji.

Takođe, u narednom periodu će izvršiti dezinfekciju područja mjesne zajednice te evidentirati osobe starije od 65 godina kojima je neophodna pomoć kao i osobe u stanju socijalne potrebe.

S ciljem kontinuiranog vodosnabdijavenja, a sukladno zaključcima Štaba CZ Gradačac, izvršili smo pripajanje naselja Biberovo Polje na vodovod „Domažić“ Vučkovci. Cisterna kojom je dostavljana voda je stavljena na raspolaganje Civilnoj zaštiti. Angažovana su i vozila Dobrovoljnog vartogasnog društva. Inetenzivno razmišljamo da sa izvođačem radova u nerdnih desetak dana izvršimo priključenje sa tehničkom vodom do sada urađenih dionica južnog vodovoda. To će tim naseljima dobro doći u ovom periodu, rekao je gradonačelnik i komandant Štaba CZ Gradačac Edis Dervišagić.

Od danas je na snazi i nova organizaciji rada u službama za upravu i stručnim službama za naredni period, odnosno dok postoji opasnost od pojave i širenja korona virusa.

Radno vrijeme uposlenika gradskih službi od utorka 24.03.2020. godine pa do daljnjeg je od 07:30 do 13:00 sati u prostorijama gradske uprave, a ostatak radnog vremena uposlenici će svoje radne obaveze obavljati od kuće. Prijem stranaka u Centru za pružanje usluga građanima vršit će se u terminu od 08:00 do 13:00 sati. Obustavlja se prijem stranaka u matičnim uredima Vučkovci i Kerep od utorka 24.03.2020. godine pa do daljnjeg.

Od navedenog režima rada izuzimaju se Služba civilne zaštite, Odsjek za inspekcije, uposlenici – članovi Štaba CZ Grada Gradačac i uposlenici  gradske uprave koji su angažovani na proveđenju mjera i aktivnosti u stanju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube