Najnovije vijesti

U Gradačcu se realizuje projekat Atlas partnerstvo BiH i Švedska

28/03/2023 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu se realizuje projekat Atlas partnerstvo BiH i Švedska
GRADAČAC

Jučer je u JU Mješovita srednja škola „Hasan Kikić“ Gradačac počeo je radni dio projekta Atlas partnerstvo BiH – Švedska „Digitalna budućnost mladih – put u Evropu“. U projektu učestvuje po 12 učenika i tri profesora iz škole „Burger Sjöberggymnasiet“ Vänersborg (Švedska) i Mješovite srednje škole „Hasan Kikić“ Gradačac (Bosna i Hercegovina). Koordinator projekta je profesorica Suzana Radovanović, koja je veliki prijatelj i čest gost MSŠ „Hasan Kikić“ ali i drugih odgojno-obrazovnih ustanova u Gradačcu.

U sklopu svojih posjeta historijskim znamenitostima, vjerskim objektima i institucijama u gradu učenici i nastavnici su u subotu 25. marta posjetili i Zavičajnu muzejsku zbirku JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac. Dočekala ih je profesorica historije Amra Hasić, kustos historičar koja volonterskim radom želi da doprinese promociji kulture našeg grada. Ona ih je upoznala sa stalnom i privremenom muzejskom postavkom u Zavičajnoj muzejskoj zbirci.

Kako je saopćeno iz JU Dječije obdanište „Kolibri“ u ovoj ustanovi će četiri učenice iz Švedske provesti tri sedmice prakse u najstarijim i najmlađim grupama ali i upoznati ostale grupe i aktivnosti koje se provode u obdaništu. 

Želimo im dobrodošlicu i nadamo se lijepo iskustvo, kako kod nas u obdaništu tako i u cijelom Gradačcu, poručuju iz obdaništa “Kolibri”.

Radio Gradačac / MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac / Dječije obdanište “Kolibri” Gradačac

Comments are closed.

YouTube