Najnovije vijesti

U kojim ulicama i dijelovima grada će biti zamijenjene azbest-cementne cijevi gradskog vodovoda?

06/11/2020 | objavio Radio Gradačac
U kojim ulicama i dijelovima grada će biti zamijenjene azbest-cementne cijevi gradskog vodovoda?
GRADAČAC

Jučer su u Gradskoj upravi potpisani ugovori sa JP Komunalac i izvođačima radova koji će u naredne 2 godine rekonstruisati dotrajalu azbest-cementnu vodovodnu mrežu. Radovi bi trebali početi za mjesec dana.

Azbest-cementna vodovodna mreža, koju potrošači gradskog vodovoda u Gradačcu koriste posljednjih šest decenija, biće zamijenjena u naredne 2 godine najavljeno je jučer. Radi se o četvrtoj komponenti projekta “Vodosnabdijevanje Gradačca” koja podrazumijeva rekonstrukciju približno 40 km postojećih azbest-cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže u centralnom području grada.


Kako se moglo čuti prilikom potpisivanja ugovora, radovi će početi za mjesec dana, a u prilogu možete pogledati u kojim ulicama i dijelovima grada će biti zamijenjene azbest cementne cijevi, cijevi nedovoljnog profila i dotrajala mreža.

Kompletnu preglednu situaciju rekonstrukcije sekundarne mreže u gradskom području u većoj rezoluciji množete pogledati na web stranici JP “Komunalac” Gradačac na sljedećem linku: Pregledna situacija T4-AC


Pored smanjenja gubitaka u vodosnabdijevanju, projekat vrijedan oko 2,4 miliona eura će doprinijeti kvaliteti života za oko 20.000 građana. Gradski vodovod će konačno biti oslobođen azbest cementne mreže.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube