Najnovije vijesti

U Maršu mira 2018. i 140 učesnika iz Gradačca

06/07/2018 | objavio Radio Gradačac
U Maršu mira 2018. i 140 učesnika iz Gradačca
Boračka udruženja

Građani općine Gradačac i ove godine učešćem u Maršu mira žele iskazati svoje poštovanje i odati počast žrtvama srebreničkog genocida. U Savezu boračkih organizacija teku posljednje pripreme za organizovani polazak na „Marš mira Nezuk – Potočari 2018.“. Svoje učešće potvrdilo je 140 učesnika koji će večeras na pripremnom sastanku dobili instrukcije vezano uz učešće na trodnevnom pohodu od oko 100 km.

Najmlađa učesnica pohoda je 13-ogodišnja Ramzija M.Halilović, dok je najstariji 73-ogodišnji Aziz Hećimović. Oboje treći put zaredom planiraju prepješačiti Marš mira.

Pored Saveza boračkih organizacija, organizovani odlazak učesnika pohoda podržali su Općina Gradačac, „Braća Ramić“, „Rali-Transport“ i braća Husić.

Polazak iz Gradačca najavljen je u nedjelju u 3,30, a kolona učesnika Marša mira zvanično iz Nezuka polazi u 8,45. Prvog dana pohoda planiran je prelazak 30-ak km teškog puta. Po prvi put će se kretati izvornom rutom kojom se kretala Kolona spasa iz Srebrenice ka slobodnoj teritoriji 1995. godine.

Radio Gradačac/Foto AA

Comments are closed.

YouTube