Najnovije vijesti

U Mediđi Donjoj obnovljene prostorije MZ i izgrađeno dječije igralište

04/03/2019 | objavio Radio Gradačac
U Mediđi Donjoj obnovljene prostorije MZ i izgrađeno dječije igralište
GRADAČAC

 

Svečanim puštanjem u rad obnovljenih prostorija Mjesne zajednice (MZ) Mediđa Donja, danas je u ovom naselju i zvanično okončan program “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”. Započeo je 2015. godine u 24 jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini.

U četverogodišnjem programu učestvovalo je šest mjesnih zajednica sa područja općine Gradačac, koje se na ovaj način unaprijedile svoj rad i realizovale niz projekata.

U Mediđi Donjoj je rezultirao otvaranjem dječije igraonice za mališane od tri do šest godina, dječijeg igrališta na otvorenom, rekonstrukcijom ambulante, unutrašnjeg i vanjskog uređenja prostora Mjesne zajednice.

Program predstavlja zajedničku inicijativu Vlada Švicarske i Švedske, a  implementiran je od strane Razvojnog programa UN-a u BiH (UNDP BiH), gdje je učešće općine Gradačac dobilo najviše ocjene, što otvara vrata daljoj saradnji.

Današnja ceremonija bila je prilika za dodjelu zahvalnica predstavnicima institucija i pojedinaca koji su aktivno učestvovali u realizaciji projekata, te najavu sljedećeg, za ovu sredinu veoma bitnog, a to je nabavka i ugradnja lifta za invalidne osobe radi lakšeg dolaska u mjesnu ambulantu.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube