Najnovije vijesti

U oktobru starta nova sezona Omladinske rukometne lige – Sjever

17/09/2019 | objavio Radio Gradačac
U oktobru starta nova sezona Omladinske rukometne lige – Sjever
Rukomet

U Zavidovićima je u prostorijama sportskog centra RK „Krivaja“ održan sastanak klubova Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, koji učestvuju u Omladinskoj rukometnoj ligi – Sjever.

Učešće na sastanku uzelo je devet od 10 klubova a RK „Gradačac“ je predstavljao Emir Arapović, dok RK „Čelik-Junior“ iz Zenice nije imao predstavnika.

Predsjedavao je Anes Đulović, komesar takmičenja Omladinske rukometne lige – Sjever. Sastanku su prisustvovali i predsjednici kantonalnih saveza Alija Hasić (TK), Ismir Brkić (Ze-Do kanton). 

Na prijedlog komesara takmičenja Anesa Đulovića odlučeno je da naredna takmičarska sezona počne prvi vikend u oktobru mjesecu, 05./06.10. 2019. godine.

U Omladinskoj rukometnoj ligi – Sjever takmičit će se sljedeće ekipe rukometnih klubova: Žepče, Maglaj, Sloboda, Bosna TS, Krivaja, Čelik Junior, Gračanica, Gradačac, Konjuh i Čelik.

U takmičarskom dijelu učestvovat će godišta 2002., 2004., 2006. i 2008., dok će selekcije 2010. godište učestvovati fakultativno uz prethodni dogovor klubova.


RK “Gradačac” je omogućio roditeljima i ljubiteljima rukometa da na društvenoj mreži Facebook mogu pratiti sve vezano za omladinske selekcije ovog kluba.

Više informacija potražite na: Rukometni klub Gradačac – omladinske selekcije


Pedviđeno je i odigravanje revijalnih utakmica, između reprezentacija kantona, što će biti organizovano u pauzi prvenstva.

 

Radio Gradačac / facebook Omladinska rukometna liga – Sjever

Comments are closed.

YouTube