Najnovije vijesti

U petak obilježavanje oslobodilačke akcije „Zapad 92“

04/12/2018 | objavio Radio Gradačac
U petak obilježavanje oslobodilačke akcije „Zapad 92“
Boračka udruženja

 

U Gradačcu će 07. decembra biti obilježena godišnjica oslobodilačke akcije „Zapad 92“ kada su prije 26 godina borci 107. viteške brigade oslobodili preko 20 kvadratnih kilometara privremeno zaposjednute teritorije.

Tim povodom Savez boračkih organizacija općine Gradačac organizuje pješački pohod od Centralnog spomen obilježja u Gradskom parku do spomen obilježja u MZ Vida II gdje će biti upriličen prigodan program.

Učesnici pješačkog pohoda kretat će se relacijom: Centralno spomen obilježje-kružni tok-Lahve-Vida I-Auto servis „Duraković“-Njiverica-spomen obilježje u MZ Vida II. Na putu do krajnjeg odredišta učesnici kolone će položili cvijeće i na spomen obilježjima u Vidi I i Njiverici.

Okupljanje učesnika i polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godine je u 10,00 sati, a ceremonija obilježavanja godišnjice oslobodilačke akcije „Zapad 92“ u MZ Vida II je od 13,00 sati, najavili su organizatori.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube