Najnovije vijesti

U pretresima u Tuzlanskom kantonu pronađeno naoružanje i droga

26/07/2018 | objavio Radio Gradačac
U pretresima u Tuzlanskom kantonu pronađeno naoružanje i droga
Bezbjednost

Postupajući po Operativnim planovima „Top krim“ i „Top narko“ službenici Uprave policije MUP-a TK-a su u vremenskom periodu od 24. do 25.07.2018. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili 13 pretersa, i to: Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: jedna malokalibarska puška, dva pištolja cal. 9 mil, dvije ručne bombe, 40 komada municije cal. 7,62 mm za pištolj, 80 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku, 30 komada municije cal. 9 mm, dva para policijskih lisica, određena količina opojne droge Canabis i Marihuana, pribor za konzumiranje opojnih droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem KD.

Nakon provedene kriminalističke obrade u službenim prostorijama pozvana lica su puštena, a protiv pet lica će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljeni Izvještaji o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljeno držanje oružja i mnicije, dok će protiv dva lica biti dostavljan Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Radio Gradačac / MUP TK / Foto: ilsutracija

Comments are closed.

YouTube