Najnovije vijesti

U saobraćajnoj nesreći život izgubila Erna Sinanović, bivša odbojkašica Kule

04/01/2018 | objavio Radio Gradačac
U saobraćajnoj nesreći život izgubila Erna Sinanović, bivša odbojkašica Kule
Odbojka

Bivša odbojkašica Kule iz Gradačca i reprezentativka BiH Erna Sinanović izgubila je večeras život u saobraćajnoj nesreći.

Sinanović je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u kalesijskom naselju Masle u kojoj su smrtno stradale još dvije osobe, a nekoliko povrijeđeno.

Erna Sinanović iza sebe ima bogatu odbojkašku karijeru, koju je započela u Kalesiji u redovima OK Bosna, a nastupala je i za kalesijski “Polo”.

Nosila je dres i Kule iz Gradačca gdje je svojim nastupima ostavila dubok trag i bila omiljena među navijačima i ljubiteljima odbojke. Erna je bila dugogodišnji kapiten i jedna od najiskusnijih odbojkašica Kule, te dobitnica priznanja općinskog Sportskog saveza za najbolju sportistkinju Gradačca za 2008. godinu.

Krajem 2013. godine predsjednik OK Kula Nihad Vejzović uručio joj je prigodan poklon u vidu uokvirenog dresa sa njenim imenom kao znak pažnje i zahvalnosti za šest godina vjernosti klubu i sve zajedničke postignute rezultate. Sa Kulom je osvojila naslov pobjednika kupa BiH 2012. godine i učestvovala u takmičenjima na međunarodnoj sceni.

Kruna karijere bili su nastupi u reprezentativnom dresu. Više puta dobijala je priznanja, a proglašena je i za najboljeg sportistu Kalesije.

Erna Sinanović je svoju karijeru završila početkom 2016. godine u dresu kalesijske Bosne u kojoj je i ponikla.

Radio Gradačac / sportske.ba / sportsport.ba / Foto Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube