Najnovije vijesti

U srijedu i četvrtak revakcinacija osoba koje su vakcinisane Pfizer vakcinom

08/06/2021 | objavio Radio Gradačac
U srijedu i četvrtak revakcinacija osoba koje su vakcinisane Pfizer vakcinom
GRADAČAC

Kako saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u srijedu i četvrtak, 9. i 10. juna 2021. godine, vršit će se revakcinacija  protiv COVID 19 prioritetnih kategorija stanovništva.

Zavod za javno zdravstvo TK dostavit će 600 doza Pfizer vakcina za revakcinaciju građana starijih od 75 godina, invalidne osobe i dijalizne pacijente te zdravstvene radnike JZU Dom zdravlja Gradačac, Banje “Ilidža” i privatnog zdravstvenog sektora.

Porodični ljekari će o terminu revakcinacije obavjestiti osobe koje su vakcinisane prvom dozom Pfizer vakcine 19. i 20. maja ove godine. Revakcinacija će se vršiti u konferencijskoj sali Sportske dvorane u Gradačcu u vremenu od 8 do 15 sati, prema ranije utvrđenom rasporedu dolazaka pacijenata iz timova porodične medicine.

Revakcinacija zdravstvenog osoblja Dom zdravlja Gradačac, Banje „Ilidža“ i privatnog zdravstvenog sektora te invalidnih i dijela dijaliznih pacijenata će se obaviti u petak 11. maja u prostorijama bivše COVID ambulante u Domu zdravlja.

Zdravstveni nadzor nad pacijentima nakon aplikacije vakcine u trajanju od 15 minuta obavit će ljekar iz Službe hitne medicinske pomoći.

Podsjetimo, proces vakcinacije građana starijih od 75 godina u Gradačcu počeo je 19. maja 2021. godine. Tada je pošiljkom Zavoda za javno zdravstvo TK dostavljeno je 600 doza Pfizer vakcina, od kojih je 60 namijenjeno za zdravstvene radnike.

Radio Gradačac / HES Doma zdravlja Gradačac

Comments are closed.

YouTube