Najnovije vijesti

U srijedu o omladinskim temama sa predsjednikom Vijeća mladih općine Gradačac

15/01/2019 | objavio Radio Gradačac
U srijedu o omladinskim temama sa predsjednikom Vijeća mladih općine Gradačac
RADIO Gradačac

Vaš i naš gost u srijedu, 16. januara, od 10:30 sati biće Mirel Bijedić, predsjednik Vijeća mladih općine Gradačac.
U emisji „Gost u studiju“ Radio Gradačca govorimo o izradi “Strategije za mlade općine Gradačac 2019- 2023.”, kao i o drugim temama i potrebama mladih na lokalnom nivou.

Vaša pitanja šaljite na sms/viber broj 061/66-99-99 ili u fb Radio Gradačac. Telefon za direktno uključenje u program 035/817-427.

Pratite nas uživo na FM 98,3 MHz, radiogradacac.ba ili na sljedećem linku: Radio Gradačac

Podsjećamo da je prošle sedmice u prostorijama Općine Gradačac održan radni sastanak Radne grupe za izradu dokumenta “Strategija za mlade općine Gradačac 2019- 2023.” Članovi Radne grupe upoznali su se sa budućim koracima izrade Strategije gdje je predstavljen Akcioni plan sa ciljem utvrđivanja metodologije i dinamike rada.

Strategija je dokument koji će identificirati potrebe mladih na lokalnom nivou, a oni treba da preuzmu inicijativu i da utiču na one koji donose odluke kako bi se njihov položaj poboljšao. To je jedini ispravan način vođenja brige i politike o mladima, koji će odražavati stvarne potrebe istih i jasno definirati način implementacije, saopćeno je iz Vijeća mladih općine Gradačac.

Izradi Strategije prema mladima prethodit će „Istraživanje o potrebama i problemima mladih“ u kojem će učestvovati mladi sa područja općine Gradačac. S tim u vezi u prostorijama Udruženja KULT Gradačac održana je obuka za anketare. Obučeni anketari će u narednom periodu vršiti anketu u svim mjesnim zajednicama u Gradačcu. Vijeće mladih općine Gradačac pozivaju naše mlade sugrađane da se odazovu ovoj anketi i kažu svoje mišljenje, probleme, sugestije…

Nosilac projekta izrade “Strategije prema mladima općine Gradačac 2019.-2023.” je Vijeće mladih općine Gradačac u partnerstvu s Institutom za mlade KULT uz podršku Općine Gradačac. Projekat je podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube