Najnovije vijesti

U subotu u Tuzli potpisivanje peticije za finansiranje liječenja djece iz budžeta

08/01/2019 | objavio Radio Gradačac
U subotu u Tuzli potpisivanje peticije za finansiranje liječenja djece iz budžeta
Tuzlanski kanton

U subotu, 12. januara, u Tuzli će biti organizovano potpisivanje peticije pod sloganom “Djecu liječimo iz budžeta, a političare plaćajmo SMS porukama pa ko uplati-uplati”.

U BKC-u Tuzla u četvrtak 10. januara bit će održana press konferencija u organizaciji nefrormalne grupe roditelja iz Tuzle. Povod press konferencije je najava potpisivanja peticije pod sloganom “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati“.

Indira Bektić Mujkić iz neformalne grupe roditelja iz Tuzle za Tuzlanski.ba kazala je da će potpisivanje prve peticije biti održano na Trgu slobode u subotu 12. januara u periodu od 12 do 15 sati.

U subotu je samo pečetak kampanje koja će sadržavati niz aktivnosti od kojih je jedna i potpisivanje peticije. Ideja je došla spontano, jer svaki roditelj koji ima bolesno dijete zna o čemu govorimo. Gdje god da krenete naiđete na prepreku ili zatvorena vrata, a želite samo zdravlje svom djetetu. Novac je u mnogo slučajeva problem, lijekovi su skupi ili je potreban tretman izvan naših granica. Znamo da se djeca u BiH liječe zahvaljujući dobrim ljudima koji se odazovu na humanitarne akcije ili prikupljanjem sredstava put slanja SMS poruka. Dok s druge strane uvijek ima novca u budžetu za političare, njihove naknade, paušale, putovanja, raznorazne naknade u komisijama. E pa hajde da sam malo obrnemo stvari, da djecu liječimo novcem iz budžeta, a političare plaćamo SMS porukama pa ko uplati-uplati, kazala je Bektić Mujkić za portal tuzlanski.ba.

Evo vam primjer našeg sugrađanina Jasmina Zubčevića za čije se liječenje skuplja novac preko dvije godine, to je sramota. Još uvijek nije otišao na liječenje jer mu je potrebno 15.000 KM, to je strašno, kaže Indira Bektić Mujkić.

Cilj peticije koju će pokrenuti neformalna grupa roditelja iz Tuzle jeste da se pronađe put ka konačnom iznalaženju rješenja za obezbjeđenje finansijskih sredstava za liječenje djece u Bosni i Hercegovini.

Radio Gradačac / tuzlanski.ba / foto: facebook Indira Bektić Mujkić

Comments are closed.

YouTube