Najnovije vijesti

U TK 13 pozitivnih na korona virus

11/06/2020 | objavio Radio Gradačac
U TK 13 pozitivnih na korona virus
Tuzlanski kanton

Prema najnovijim podacima Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata testirano je 232 laboratorijska uzoraka a korona virus potvrđen je kod 13 osoba.

Na Covid-19 pozitivno je petero djece i žena srednjih godina u jednom tuzlanskom obdaništu. Jedna žena vezuje se za klaster Tuzla-Interno a dva muškarca za novi klaster Živinice. Četiri osobe, svi iz Tuzle, su međusobno nepovezani slučajevi. Radi se o dva muškarca, ženi i jednoj mlađoj ženskoj osobi.

Trenutno aktivnih pozitivnih u TK ima 70 osoba.Pet osoba je hosptalizirano u UKC-u Tuzla, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.

Pokrenuta procedura za proglašenje epidemije u TK

Krizni štab Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona pokrenuo je proceduru proglašenja epidemije virusa korona u ovom kantonu zbog stalnog rasta broja zaraženih, potvrdila je ministrica zdravlja u Vladi ovog kantona Dajana Čolić.

Čolićeva je rekla da, s obzirom da su od grada Živinice dobili dopis za pokretanje stanja epidemije zbog pogoršane epidemiološke situacije, pokrenuta je procedura o proglašenju epidemije virusa korona na području Tuzlanskog kantona, jer se situacija pogoršala, prenijeli su federalni mediji.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube