Najnovije vijesti

U toku završne pripreme za sajam “Dani šljive” u Gradačcu koji se održava od 25. do 28. avgusta

18/08/2021 | objavio Radio Gradačac
U toku završne pripreme za sajam “Dani šljive” u Gradačcu koji se održava od 25. do 28. avgusta
GRADAČAC

“Dani šljive”- 48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, biće održan i ove godine u periodu od 25. do 28. avgusta. U toku su završne pripreme za manifestaciju koja će, uz domaće proizvođače, ugostiti izlagače iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, te po prvi puta i poslovne subjekte iz Indonezije. Ovogodišnju organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom preuzeo je Grad Gradačac, a suorganizator je firma BOMS-expo, dok je pokrovitelj Vlada Tuzlanskog kantona.

Organizacioni odbor i suorganizator sajma (BOMS EXPO Gračanica) utvrdili su sve sajamske aktivnosti i trenutno se vrše završne pripreme za njihovu realizaciju.

Uprkos pandemiji i svim navedenim okolnostima, izlagači su već rezervisali svoja mjesta na sajmu. Tokom „Dana šljive“ bit će organizovano mnoštvo stručnih savjetovanja i predavanja, a sajam će pratiti bogat kulturno-zabavni program uz tradicionalni vatromet. Sve sajamske aktivnosti biće prilagođene važećim epidemiološkim mjerama.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da u dane Sajma dođu i posjete Gradačac i tradicionalno mjesto održavanja Sportsku dvoranu “Skenderija” u Gradačcu. Tradicija najstarije sajamske manifestacije ovog tipa u Bosni i Hercegovini u Gradačcu se nastavlja, poručili su iz Gradske uprave Gradačca.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube