Najnovije vijesti

Učenici MSŠ “Hasan Kikić” u finalu takmičenja “Evropska noć istraživača BiH”

08/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Učenici MSŠ “Hasan Kikić” u finalu takmičenja “Evropska noć istraživača BiH”
FBiH/BiH
Učenici Elektrotehničke škole JU MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac učestvovali su na takmičenju “EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA BOSNE I HERCEGOVINE” sa projektom “Pametna beskontaktna kanta za smeće”. Njihov rad se našao u TOP 10 projekata koji idu u finale takmičenja srednjih škola #IZAHORIZONTA2021 Evropske noći istraživača.
Mladi istraživači iz Gradačca su tehničari računarstva Muhamed Taletović  i Tarik Jukan  učenici IV-4 razreda te Medin Šećić učenik I-10 razreda, a njihova mentorica je profesorica Selma Fazlić. 
Finale će se održati sutra (09.11.2021. godine) sa početkom u 14 sati putem web platforme ZOOM. Vođa tima, Tarik Jukan će usmeno prezentirati projekat i odgovarati na pitanja.
O ovom takmičenju i prezentaciji projekta gradačačkih srednjoškolaca razgovarali smo u programu Radio Gradačca sa profesoricom Selmom Fazlić. Najzanimljivije detalje poslušajte u nastavku:
Čestitamo našim istraživačima i želimo im puno uspjeha u finalu. Hvala svima koji su glasali za naš projekat, poručili su iz MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac. 
Na Facebook stranici JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac možete pogledati video-prezentaciju projekta “Pametna beskontaktna kanta za smeće”.
Radio Gradačac / JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac 

Comments are closed.

YouTube