Najnovije vijesti

Udruženja PIPOL i Zmajice uručili pakete djeci oboljeloj i izliječenoj od raka

31/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Udruženja PIPOL i Zmajice uručili pakete djeci oboljeloj i izliječenoj od raka
GRADAČAC

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ u partnerstvu sa Udruženjem „Zmajice“ Gradačac realizuju projekat pod nazivom “Pobijedimo mRAK zajedno” čiji je generalni pokrovitelj Grad Gradačac.

Tim povodom je upriličena podjela prehrambenih i higijenskih paketa za djecu oboljelu i izliječenu od raka sa područja Gradačca, kao i za žene oboljele i izliječene od raka sa područja Grada Gradačca.

Cilj projekta je unaprijediti društveni život djece oboljele od malignih bolesti sa područja Grada Gradačca, kao i žena oboljelih i izliječenih od karcinoma dojke sa područja Grada Gradačca. Cilj želimo postići realizacijom brojnih aktivnosti koje smo predvidjeli projektom, od kojih smo realizovali aktivnost podjele prehrambenih i higijenskih paketa za članove naših Udruženja, kao i oblikovanje žive zlatno/roze vrpce s ciljem podizanja svijesti građana o pojavi malignih oboljenja kod djece, kao i karcinoma dojke kod žena, istakla je Amra Hasić, socijalni radnik Udruženja.

Također, Udruženje PIPOL je sa najmlađim i njihovim porodicama realizovalno radionicu izrade nakita i izrade čestitki, a zbog trenutne epidemiološke situacije, sa članicama Udruženja „Zmajice“ radno okupaciona terapija održati će se u narednom periodu.

S ciljem psihosocijalne pomoći i podrške našim članovima Udruženja, u narednom periodu realizujemo radno okupacione terapije za naše članove, od kojih će biti radionice pletenja, izrade čestitki i izrade nakita. Također upriličiti ćemo podjelu sadnog materijala za kućni uzgoj gljiva, čime ćemo doprinijeti našem zajedničkom cilju projekta. Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Gradačac koji je generalni pokrovitelj projekta, rekla je Zijada Zrnić, predsjednica Udruženja „Zmajice“.

Ovom prilikom Zmajice su oblikovale živu zlatno/rozu vrpcu s ciljem podizanja svijesti građana Grada Gradačca o pojavi malignih oboljenja kod djece i pojavi raka dojke kod žena.

Radio Gradačac / Udruženje PIPOL / Udruženje Zmajice

Comments are closed.

YouTube