Najnovije vijesti

Udruženje “Pipol” i u O.Š. “Hamdija Kreševljaković” obilježilo Međunarodni dan djece oboljele od raka

12/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Udruženje “Pipol” i u O.Š. “Hamdija Kreševljaković” obilježilo Međunarodni dan djece oboljele od raka
GRADAČAC

 

Povodom 15.februara, Međunarodnog dana djece oboljele od raka, Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“ nizom aktivnosti obilježit će ovaj datum. Kako bi educirali učenike osnovnih i srednjih škola u TK o ovim bolestima, te ukazali na važnost empatije i solidarnosti sa djecom koja se bore sa teškim oboljenjima, organizovat će se simbolično puštanje balona i radionice u nekoliko gradova u kantonu, javlja RTV 7.

Udruženje “Pipol” iz Tuzle je Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježilo i u Gradačcu, u saradnji sa osnovnom školom “Hamdija Kreševljaković ” Kamberi, zajedno sa učenicima i osobljem ove škole.

Veseloj družini koja je bila bezuslovna podrška jednom Zlatnom srcu iz svoje škole, uručili smo zlatne vrpce, međunarodno priznati simbola borbe protiv dječijeg raka, kao i bedževe sa porukom “Neka nas ljubav spaja a bolest ne razdvaja”. Puštanjem šarenih letećih balona u zrak iskazali smo podršku svim mališanima i mladima oboljelim od raka koji se trenutno bore za ozdravljenje, iskazali divljenje i poštovanje izliječenim mališanima i mladima te se sjetili svih malenih boraca čije je djetinjstvo, na žalost, prekinuo rak. Zahvaljujemo rukovodstvu škole na saradnji i podršci u obilježavanju ovog značajnog datuma, te im želimo da, njihovom prekrasno uređenom školom, uvijek odjekuju smijeh i radost zdravih, veselih i pametnih đaka, poručuju iz Udruženja „Pipol“.

Posjeta Udruženja PIPOL Tuzla povodom obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka ❤

Gepostet von OŠ "Hamdija Kreševljaković" Kamberi am Montag, 11. Februar 2019

Radio Gradačac / O.Š. “Hamdija Kreševljaković” Kamberi / Udruženje PIPOL Tuzla / RTV7

Comments are closed.

YouTube