Najnovije vijesti

Udruženje “Pipol”: Podjela školskih anatomskih torbi i pribora za djecu oboljelu i izliječenu od raka sa područja Gradačca

03/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Udruženje “Pipol”: Podjela školskih anatomskih torbi i pribora za djecu oboljelu i izliječenu od raka sa područja Gradačca
GRADAČAC

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “PIPOL” upriličilo je podjelu školskih anatomskih torbi i školskog pribora za djecu oboljelu i izliječenu od raka i njihovu braću i sestre, sa područja grada Gradačca.

Podjela školskih torbi je realizovana u sklopu projeka “Niste sami u svojoj tami” čiji je generalni pokrovitelj grad Gradačac.

Amra Mujkanović, socijalna radnica Udruženja, istakla je da je cilj projekta unaprijediti društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka kao i ostalih članova porodice.

Zahvaljujući podršci grada Gradačca koji je ove godine podržao obrazovanje svoje i naše djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, kao i njihovu braću i sestre, upriličili smo podjelu anatomskih školskih torbi i školskog pribora za 10 djece sa područja grada Gradačca. U sklopu podjele školskih torbi i pribora upriličene su i kućne posjete za ukupno 45 korisnika projekta putem kojih radimo na psihosocijalnom osnaživanju djece i mladih, kao i ostalih članova porodice koji su neizostavan faktor u procesu liječenja. Implementacijom aktivnosti na projektu doprinijeli smo zadovoljenju brojnih individualnih i zajedničkih potreba putem materijalne i psihosocijalne pomoći, čime smo unaprijedili njihov društveni položaj, istakla je ovom prilikom Mujkanović.

Radio Gradačac / Udruženje “Pipol”

Comments are closed.

YouTube