Najnovije vijesti

Udruženje “PIPOL” sutra u Gradačcu organizuje manifestaciju “Zlatna vrpca”

25/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Udruženje “PIPOL” sutra u Gradačcu organizuje manifestaciju “Zlatna vrpca”
GRADAČAC
Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, s ponosom obilježava kampanju “Zlatni septembar”. Ova kampanja ima za cilj podizanje svijesti o malignim oboljenjima u dječijem dobu i obilježava se širom svijeta tokom mjeseca septembra. 
U okviru ove kampanje, održati ćemo manifestaciju “Zlatna vrpca”. U ovoj manifestaciji oblikovati ćemo zlatnu vrpcu od žutih kišobrana, što predstavlja međunarodno priznat simbol borbe protiv dječjeg raka. Udruženje “PIPOL” kroz ovu jedinstvenu inicijativu nastoji proširiti svijest o važnosti borbe protiv dječjeg raka i istovremeno ukazati na neophodnost podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od leukemije i drugih malignih bolesti kao i njihovim porodicama. 
Ovom prilikom želimo istaknuti da će našu inicijativu podržati i učenici i uposlenici osnovnih i srednjih škola, društveno odgovorne kompanije, javne ustanove i institucije, kao i prijateljska udruženja. Pozivamo i sve građane Gradačca kao i naše cijenjene članove da se pridruže Manifestaciji koja će se održati sutra (26.09.2023.godine) na trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 12:30 sati. 
Vaša podrška je od izuzetnog značaja u borbi protiv dječjeg raka i pomaže nam u stvaranju svjetlije budućnosti za djecu i mlade oboljele od raka, kao i za članove njihovih porodica, poručuju iz Udruženja “PIPOL” Tuzla.
Radio Gradačac / Udruženje PIPOL

Comments are closed.

YouTube