Najnovije vijesti

Udruženje “Porodice tri plus” predstavilo veliki pronatalitetni projekat

19/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Udruženje “Porodice tri plus” predstavilo veliki pronatalitetni projekat
FBiH/BiH

Udruženje porodica s troje ili više djece “Porodice tri plus”, jučer je u Gradačcu na press konferenciji predstavilo veliki pronatalitetni projekat – Porodična 3 plus kartica i početak njene implementacije na području grada Gradačac.

Podijeljene su i prve Porodične 3plus kartice prisutnim roditeljima. Pravo na karticu imaju sve porodice s troje ili više djece koja su uzrasta do 27 godina starosti. Koristeći ovu karticu, porodice mogu uštedjeti i po nekoliko stotina maraka mjesečno.

Porodična 3 plus kartica predstavlja zajedničku borbu za natalitet, a pored toga, ovim porodicama će donijeti radost, ponos i društveno priznanje. Očekujemo da svim subjektima bude poticaj na saradnju, jer sada imamo šansu zajedničke podrške porodicama, ali i natalitetu, izjavio je predsjednik Udruženja, Mustafa Vlahovljak.

Emir Jukan, član i aktivista Udruženja za Gradačac, istakao je da je ovo izvanredna prilika da se sistemski pomognu višečlane porodice odzivom privrednika, sportskih klubova i svih drugih subjekata koji mogu doprinijeti da ova izuzetna priča brzo zaživi i na području Gradačca kako bi se poboljšali uslovi života ovoj iznimno značajnoj kategoriji našega društva.

Ovom prilikom, prvi sportski klubovi i privrednici koji su se priključili potpisali su ugovore o saradnji, omogućivši time veoma značajne popuste za sve višečlane porodice.

Iz Udruženja pozivaju sve privredne, sportske i druge subjekte da se priključe ovom velikom pronatalitetnom projektu. Ovom prilikom Udruženje Porodice tri plus uručilo je vrijednu donaciju za opremanje vrtića Nur-Montessori.

Radio Gradačac / Udruženje “Porodice tri plus”

Comments are closed.

YouTube