Najnovije vijesti

Udruženje “Zmajice” i ove godine organizuje besplatan mamografski pregled

01/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Udruženje “Zmajice” i ove godine organizuje besplatan mamografski pregled
GRADAČAC

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Zmajice” Gradačac i ove godine organizuju besplatan mamografski pregled za 50 žena.

Kako je navedeno na njihovoj facebook stranici, i ove godine će u suradnji sa organizacijom “Zajedno smo jedno”, pedeset žena iznad 40 godina starosti imati priliku uraditi ovaj jako važan pregled, tj. mamografiju.

Besplatna mamografija je namijenjna prvenstveno ženama koje nikada nisu radile ovaj pregled, a dolaze iz ruralnih područja i lošijeg su socijalnog statusa. Cilj je da se ženama u ruralnim sredinama omogući besplatno snimanje dojki, bez uputnica, bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice.

Pregledi će se obavljati u srijedu, 09.09.2020. godine, od 10 h ispred Doma zdravlja u Gradačcu. Pregledi će se vršiti prema ranije utvrđenom rasporedu i po terminima uz poštivanje svih preporuka i higijensko-epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa.

Prijave se primaju do 07.09.2020. slanjem poruke putem messengera na facebook stranicu Udruženja Zmajice ili na broj telefona 061/673-985.

#zajednosmojedno #zmajicegradacac

Radio Gradačac / Udruženje Zmajice Gradačac

Comments are closed.

YouTube